Látogatók

Oldalainkat 62 vendég és 0 tag böngészi

Csatornázás

Ebösszeírás

TISZTELT EBTULAJDONOSOK, EBTARTÓK!

A Vereb Község Önkormányzat 2019. február 01. és 2019. április 01. között Vereb közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-a alapján kötelező ebösszeírást végez.

A törvény értelmében az ebtartás helye szerint illetékes települési önkormányzatnak ebrendészeti feladatai végrehajtása, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira tekintettel három évente legalább egy alkalommal ebösszeírást kell végeznie.

Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik, melyhez a szükséges EBÖSSZEÍRÓ LAP beszerezhető a Önkormányzati Hivatalban, továbbá a honlapról letölthető itt.

Az ebösszeíró lap másolható. Az kitöltött és aláírt ebösszeíró lapot az Önkormányzati Hivatal részére 2019. április 01-ig kell visszajuttatni:
• postai úton (2477 Vereb, Fő út 10.)
• személyesen (2477 Vereb, Fő út 10.)
• elektronikus úton az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre elküldve.

Felhívom az ebtulajdonosok, ebtartók figyelmét, hogy a korábbi összeírás során bejelentett ebeket 2019. évben ismét be kell jelenteni!

Aki a kötelezően előírt adatszolgáltatási kötelezettségének nem, vagy nem az előírtaknak megfelelően tesz eleget, az állatvédelmi bírságról szóló 244/1998. (XII. 31.) Korm. rendelet 3. melléklet d) pontja alapján 30 000 forint állatvédelmi bírsággal sújtható. A 2019. évben leadott ebösszeíró lapok esetében ezen felhívás kiadását követően nem kell újabb ebösszeíró lapot kitölteni, az a kötelezettség teljesítésének minősül.

Köszönjük szíves együttműködésüket!

Vereb, 2019. január 30.

E-ügyintézés

Keresés