Látogatók

Oldalainkat 127 vendég és 0 tag böngészi

Lakossági tájékoztató meghirdetett veszélyhelyzethez kapcsolódóan

2020. március 11-én hatályba lépett a koronavírus miatt veszélyhelyzet kihirdető 40/2020. (III. 11.) Kormányrendelet. A Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki. A Kormány az állampolgárok együttműködését kéri a különleges jogrenddel járó intézkedések végrehajtásában.

2020. március 12-én lépett hatályba az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41 /2020.(IJI.11.) Kormányrendelet. A Korm. rendelet hatálybalépésétől

 • a magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napig érvényesek,
 • a felsőoktatási intézmények hallgatók általi látogatása tilos,
 • az összehangolt védekezés érdekében köznevelési intézményben rendkívüli szünetet az intézményvezető, a jegyző, valamint az Oktatási Hivatal nem rendelhet el,
 • zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos, azzal, hogy e korlátozás érvényesítése a rendező, valamint a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége,
 • a Külföldi Nyelvtanulási Program felfüggesztésre kerül,
 • a külföldre irányuló iskolai kirándulás tilos, a már lefoglalt, külföldre irányuló iskolai kirándulást le kell mondani.

Önkormányzatunknak nincs tudomása arról, hogy Vereben vagy környékén lenne koronavírussal fertőzött beteg, ennek ellenére Vereb Önkormányzata nevében nyomatékosan kérem Önöktől a következőket!

 • Kérem, hogy mindenki kizárólag az Operatív Törzs folyamatosan frissülő ajánlásait tekintse mérv- és irányadónak a koronavírus kapcsán!
 • A következő hetekre tervezett utazásaikat, különösen a nemzetközi utazásokat felelősen gondolják át, lehetőségeik szerint halasszák el!
 • Tartsák be a Tisztifőorvosi szolgálat és a szakemberek tanácsait! Gyakori, alapos kézmosást, kézfertőtlenítést alkalmazzanak, és ellenőrizzék, hogy gyermekeik is megteszik ezt.
 • A következő hetekben ajánlott kerülni a kézfogással vagy egyéb fizikai kontaktussal járó köszönési formákat.
 • Rendszeresen fertőtlenítsék a gyakran megérintett felületeket, eszközöket! Ne feledkezzenek meg a számítógépek billentyűzeteiről és a mobiltelefonok teljes felületéről sem!
 • Amennyiben a napokban térnek vagy tértek haza a fertőzéssel érintett területről, ne menjenek munkába vagy iskolába! Akkor is maradjanak otthon legalább 14 napig, ha tüneteket nem érzékelnek magukon!
 • Amennyiben tüneteket észlelnek magukon vagy közvetlen közösségeikben, maradjanak otthon, telefonon lépjenek kapcsolatba háziorvosukkal!
 • Kérem az intézményeket, vállalatokat, civil szervezeteket és közösségeket, gondosan fontolják meg nagyobb csoportosulással járó rendezvényeik megtartását, és vegyék figyelembe az Operatív Törzs legfrissebb ajánlásait!

Önkormányzatunk az Operatív Törzs, valamint a Kormány által megfogalmazott irányelveket követi a koronavírus elleni védekezéssel kapcsolatban, és minden szervezettől, intézménytől, közösségtől, valamint magánszemélytől ugyanezt kérjük. A köznevelési intézmények bezárásáról és az Önkormányzati Hivatal ügyfélfogadásának szüneteltetéséről az iránymutatásoknak megfelelően a későbbiekben döntünk, amiről azonnal tájékoztatjuk a lakosságot.

Minden általunk ismert és hiteles információt megosztunk a lakossággal. Az események alakulásáról folyamatos tájékoztatást találnak a https://koronavirus.gov.hu oldalon.

Kérem, hogy a fenti ajánlásokat betartva tegyünk közös erőfeszítést az esetleges járványhelyzet megelőzése érdekében!

Kurcz Mária
polgármester/polgári védelmi parancsnok

E-ügyintézés

E-ügyintézés

Keresés