Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben

Látogatók

Oldalainkat 92 vendég és 0 tag böngészi

Az ebtartásról

kutyaTisztelt Verebi Lakosok!

Településünkön egyre gyakoribbak a közterületen kóborló ebek, és sajnos megsokasodtak az ilyen ügyekben tett bejelentések, és a megindított eljárások is.

Felhívom az állattartók figyelmét, hogy a település belterületén a kóbor állatok befogása az önkormányzat kötelező feladata. A befogás és az őrzés költségeit ilyen esetekben az állattartóknak kell megfizetniük. Ha tehát az állat – kutya – a közterületen felügyelet nélkül tartózkodik, az önkormányzat minden további nélkül az állattartó költségére elvitetheti a gyepmesteri szolgálattal.

Ezen felül az, aki a felügyelete alatt álló kutyát a település belterületén felügyelet nélkül bocsátja közterületre, vagy kóborolni hagyja, póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja, szájkosár és póráz nélkül közforgalmú közlekedési eszközön szállítja, élelmiszer-elárusító üzletbe, vagy játszótérre beenged, illetőleg bevisz, szabálysértést követ el, és szabálysértési eljárás indítható ellene.

További problémát jelent, hogy a nem megfelelően tartott ebek akadályozzák a postai küldemények kézbesítését. Nem csupán a kóbor kutyák lehetetlenítik el postai kézbesítők munkáját, de azok is, amelyek ugyan kerítésen belül vannak, de agresszív viselkedésük vagy méretük miatt nem lehet miattuk megközelíteni a postaládát. Nem egy ilyen tartalmú bejelentés érkezett hozzánk az elmúlt hónapokban.

Az állatokat úgy kell tartani, hogy ne veszélyeztethessék más állatok, illetve az ember biztonságát.

Fontos tudni, hogy az az állattartó, aki nem gondoskodik megfelelően az állat szökésének megakadályozásáról, állatvédelmi bírság megfizetésére köteles, melynek legkisebb összege 90.000 Forint. Amennyiben az állat ember egészségét, testi épségét veszélyeztette, a bírság legkisebb összege 75.000 Ft.

Felhívom a tisztelt Állattartókat, kutyatulajdonosokat, hogy legyenek figyelemmel a fenti előírásokra, gondoskodjanak arról, hogy a kutyáik ne tartózkodjanak a közterületen felügyelet nélkül, és az ingatlanon belülről ne tartsák félelemben a járókelőket, postai kézbesítőket.

Vereb, 2021. 01. 11.

dr. Kiszler Judit s.k.
aljegyző

 

mfp

Energiatudatos önkormányzat

energia

E-ügyintézés

E-ügyintézés

Keresés

hpdesign