Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben

Látogatók

Oldalainkat 116 vendég és 0 tag böngészi

Tájékoztató a mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő vállalkozónak a 2021. évben bevallott és bevallandó adóelőleg csökkentés lehetőségéről

Tisztelt Ügyfeleink!

Megjelent a koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges egyes intézkedésekről szóló 639/2020. (XII. 22.) Kormányrendelet.

Ez alapján a mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő vállalkozóknak a 2021. évben, az adott előleg-fizetési időpontban esedékes – a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (a későbbiekben Htv.) szerint bevallott és a 2021. évben az önkormányzati rendelet szerinti adómértékkel bevallandó – adóelőleg 1 %-os adómértékkel kiszámolt (községünkben ez 50 %) összeget kell az egyes esedékességi időpontokban megfizetni, ha erre vonatkozóan nyilatkozatot tesznek.

Ha a fent megnevezett adózóink élni kívánnak az adófelezés lehetőségével – a 2021. március 16-i előlegfizetés miatt –, legkésőbb 2021. február 25-éig nyilatkozatot kell tenniük a székhelye, telephelye szerinti önkormányzati adóhatóság számára. A nyilatkozatot 2021. január 1-től kizárólag az állami adó- és vámhatóságon keresztül, a NAV által rendszeresített 21NYHIPA elektronikus nyomtatványon nyújthatja be. A nyilatkozat alapján a meg nem fizetendő előleg részlet összegével az önkormányzati adóhatóság a vállalkozó iparűzési adóelőleg fizetési kötelezettsége összegét hivatalból, határozathozatal nélkül csökkenti.

A KATA adóalanyoknak nem kell nyilatkozatot benyújtani, esetükben az önkormányzati adóhatóság hivatalból mérsékelte az adó összegét.

Köszönjük együttműködésüket!

Kápolnásnyéki Közös Önkormányzati Hivatal

 

mfp

Energiatudatos önkormányzat

energia

E-ügyintézés

E-ügyintézés

Keresés

hpdesign