Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben

Látogatók

Oldalainkat 483 vendég és 0 tag böngészi

SZÉKESFEHÉRVÁRI TANKERÜLETI KÖZPONT

KÖZLEMÉNY
az általános iskolákba történő beíratásról

A 2021/2022. tanévre történő általános iskolai beíratásokra az alábbi időpontokban kerül sor:

2021. április 15. (csütörtök)
8.00 órától 19.00 óráig

2021. április 16. (péntek)
8.00 órától 19.00 óráig

A szülő, törvényes képviselő köteles tanköteles gyermekét a lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerinti illetékes vagy a választott iskola első évfolyamára beíratni.

Az első évfolyamra történő beíratáskor be kell mutatni a gyermek nevére kiállított személyazonosságot igazoló hatósági igazolványokat. Személyes megjelenés esetén – a beiratkozást megelőzően történő telefonos egyeztetés alapján – az iskola beosztást készít a járványügyi szabályok betartása érdekében.

A szülő, törvényes képviselő a beiratkozási folyamatot az e-Ügyintézés felületen (https://eugyintezes.e-kreta.hu/kezdolap) keresztül is indíthatja 2021. április 16-án 19.00 óráig. Ebben az esetben a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a tanítási év első napján kerül sor.

A felvételről első fokon a beiratkozást követően tizenöt napon belül az iskola igazgatója írásban dönt, elutasítás esetén a jogorvoslat benyújtására a szülőnek, törvényes képviselőnek tizenöt nap áll rendelkezésére. A jogorvoslati kérelmet az elutasító döntést hozó iskolához kell benyújtani, a kérelemről az iskola fenntartója dönt. Amennyiben a választott iskola igazgatója a gyermek felvételét elutasító döntést hoz, a szülő, törvényes képviselő a gyermekét a döntés véglegessé válását követő öt napon belül köteles beíratni a kötelező felvételt biztosító iskola első évfolyamára.

A beiskolázási körzetek listája megtekinthető a http://www.oktatas.hu/hivatali_ugyek honlapon.

 

INTÉZMÉNYI KÖZLEMÉNYEK


Az Emberi Erőforrások Miniszterének 19/2021. (III.10.) EMMI határozata értelmében a 2021/2022. nevelési évre, illetve tanévre történő beiratkozás a szokásos rendben és ütemezésben történhet meg, azonban a szülőnek/gondviselőnek nem szükséges feltétlenül személyesen megjelennie az intézményben, hanem elektronikus úton is eljárhat. Utóbbi esetben a szükséges dokumentumokat elegendő a nevelési év, illetve a tanév megkezdésekor benyújtani. A határozat elérhető az Oktatási hivatal COVID-19 oldalán is.

Felhívjuk szíves figyelmüket arra, hogy intézményünkben két elsős osztály indul, melyből az 1.a osztály “vízisport irányultságú” osztály elnevezéssel került meghirdetésre. Az osztályokba történő besorolás a gyermek felvételét kérő szülő felvételi szándékának beérkezési sorrendjében történik, alkalmassági vizsgát nem tartunk.

A Kápolnásnyéki Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium feladatellátási hely felvételi körzetei:

Kápolnásnyék (teljes település)
Vereb (teljes település)

Az elsős osztályainkba a kötelező beiskolázási körzeten kívüli gyermekek felvételére a szabad férőhelyek függvényében lesz lehetőség.

Telefonos és e-mail érdeklődés és bejelentkezés:
Titkárság: 22/589-086 vagy 22/368-486
Igazgatóhelyettes: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Valkai Lénárd János
igazgató

mfp

E-ügyintézés

E-ügyintézés

Keresés