Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben

Látogatók

Oldalainkat 518 vendég és 0 tag böngészi

Önkormányzati feladatok Vereben - előadás sorozat

Tisztelt Lakosok!

Az önkormányzati választásokra készülve a verebi önkormányzat ismeretadó programot indított!

Ennek első és legfontosabb eleme a jelöltek számára szervezett 4 részes előadássorozat “Önkormányzati feladatok Vereben” címmel. Az első alkalom április 2.-án este 6 órakor kerül megrendezésre a Polgármesteri Hivatal tárgyalójában. A következő előadások pedig április 8., 15. és 22. napokon lesznek.

A program második elemeként rendszeres bejegyzés-sorozatban foglaljuk össze az önkormányzatiságot szabályozó törvény fontos részleteit a választópolgárok számára. Ezt a törvény fejezetcímeinek ismertetésével kezdjük. A tartalomjegyzékben dőlt betűvel szedtük a tervezett további bejegyzések témáit:

2011. évi CLXXXIX. törvény

Magyarország helyi önkormányzatairól

I. FEJEZET - A HELYI ÖNKORMÁNYZÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYA (a teljes fejezet bekerül a következő bejegyzésbe. Az önkormányzatiság lényegét teljes egészében fontos megismerni!)

II. FEJEZET - FELADAT- ÉS HATÁSKÖRÖK (a fejezet fontosabb részeit foglaljuk össze.)

III. FEJEZET - A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK, SZERVEIK ÉS MŰKÖDÉSÜK (csak a helyi önkormányzati képviselő jogairól és kötelezettségeiről szóló rész, a képviselő-testületről szóló rész és a polgármesterről szóló rész fontosabb elemeinek összefoglalása.)

IV. FEJEZET - A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÁRSULÁSAI

V. FEJEZET - TERÜLETSZERVEZÉS

VI. FEJEZET - A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK GAZDASÁGI ALAPJAI (a fejezet összefoglalása.)

VII. FEJEZET - A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK ÉS A KÖZPONTI ÁLLAMI SZERVEK KAPCSOLATA, A HELYI ÖNKORMÁNYZATOK TÖRVÉNYESSÉGI FELÜGYELETE

VIII. FEJEZET - AZ ÖNKORMÁNYZATI HATÓSÁGI ÜGY

A törvény teljes szövege könnyen elérhető az interneten azok számára, akik nem elégednének meg a bejegyzésekben ismertetett részekkel!

 

mfp

Energiatudatos önkormányzat

energia

E-ügyintézés

E-ügyintézés

Keresés

hpdesign