Polgármesteri döntések veszélyhelyzetben

Látogatók

Oldalainkat 324 vendég és 0 tag böngészi

Önkormányzati feladatok Vereben

Tisztelt Verebi Lakosok!
A közelgő önkormányzati választásokra tekintettel az önkormányzat ismeretterjesztő előadássorozatot hirdetett
Önkormányzati feladatok Vereben
Címmel

A tervezett ütemezés szerint április 2-án megtartottuk az első kurzust, melyen Kurcz Mária Polgármester Asszony a 2024-es költségvetést mutatta be, Varjas Tímea Alpolgármester Asszony segítségével.

Ismeretterjesztő előadássorozatunk első alkalmával alkalommal áttekintettük a költségvetés bevételi és kiadási oldalát valamint tételesen elemeztük a költségvetés fontosabb elemeit.

Az energetika és a környezetvédelem témakörökbe tartozó következő évekre esedékes feladatok listázása, a célok és a keretek bemutatása megtörtént.

Résztvevők: Espár Sándor, Márton Béla, Nagy Dávid, Papp András, Szabó János.

A második kurzusra április 8-án került sor, ahol az egészségügyi alapellátás és a szociális ügyek, mint kötelező önkormányzati feladatok kerültek terítékre.

A gyermekorvosi és háziorvosi ellátásra vonatkozó települések közötti megállapodásokat vettük át. Tájékoztatást kaptunk a védőnői szolgálat, az ügyeleti rendszer és a járóbetegellátó működéséről.

A szociális témakörben a szociális ellátás szerveiről, gyermekétkeztetésről, családsegítő működéséről, az idősek ellátásáról és a vonatkozó helyi rendeletekről beszéltünk.

Résztvevők: Nánási Zsófia Zsuzsanna, Czeczei Tamás, Espár Sándor, Márton Béla, Nagy Dávid, Papp András, Szabó János.

Harmadik alkalommal (április 15-én) az oktatási és kulturális ügyeket valamint a sporthoz kapcsolódó feladatokat ismertette velünk Polgármester asszony, Varjas Tímea alpolgármester és Lászlóné Keresztes Rózsa segítségével.

Részletesen beszéltünk az óvoda és az iskola működéséről és hozzá kapcsolódó önkormányzati feladatokról. Átnéztük a közművelődési adottságokat, úgy mint a könyvtár és a művelődési ház.

Résztvevők: Nánási Zsófia Zsuzsanna, Czeczei Tamás, Espár Sándor, Márton Béla, Nagy Dávid, Papp András, Szabó János.

Az utolsó előadás április 22-én 18:00 órakor kezdődik ahol az Önkormányzat gazdasági ügyeivel foglalkozunk, valamint a turizmussal és közlekedéssel kapcsolatos feladatokat nézzük át.

Az eseményt elsősorban azoknak ajánljuk, akik a következő önkormányzati ciklusban a település vezetésében tevékenyen részt kívánnak venni, mint Polgármester vagy Önkormányzati Képviselő. Emellett minden a település működése iránt érdeklődőt szeretettel várunk!

 

mfp

Energiatudatos önkormányzat

energia

E-ügyintézés

E-ügyintézés

Keresés

hpdesign